RI&E

Het komt nog heel vaak voor dat er (nog) geen Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is uitgevoerd bij bedrijven. Hierdoor slapen de verantwoordelijken vaak slecht, bang dat er een keer iets mis kan gaan en de gevolgen niet te overzien zijn.

Door een RI&E te laten uitvoeren binnen uw bedrijf krijgt u een goed inzicht in de (verborgen) gevaren welke er voor u en uw werknemers op de loer liggen.

Uw (eventuele) onprettige gevoel kunnen we weghalen door alle gevaren in kaart te brengen. Aan de hand van het verslag adviseren wij welke maatregelen u kunt nemen, om een veilige werkplek voor alle werknemers te creëren. Als u weet dat het dan goed is geregeld zult u beter slapen!

Uit de Risico Inventarisatie zal blijken hoeveel BHV’ers u in totaal nodig heeft om te allen tijde een verantwoorde inzet van uw BHV-ploeg te kunnen garanderen.

Het juiste aantal medewerkers kunnen wij voor u opleiden tot gecertificeerde BHV’ers.
Tijdens de BHV opleiding worden niet alleen de vaardigheden voor het blussen van een beginnende brand geoefend, maar komen ook de theorie en de vaardigheden voor de levensreddende handelingen ruimschoots aan bod.

Heeft u meer dan 10 BHV’ers nodig, dan is ons advies om 1 of 2 BHV’ers op te laten leiden tot Ploegleider BHV. Tot de taken van een Ploegleider behoren het aansturen van BHV’ers tijdens een calamiteit en tijdens het (droog) oefenen van een ontruiming op regelmatige basis.
Droog oefenen wil zeggen dat een aantal BHV’ers in een half uurtje tijd een ontruimingsoefening op een plattegrond (van uw bedrijf) nabootsen. Het voordeel hiervan is dat u de BHV’ers dan maar kort van hun werkzaamheden hebt afgehaald en waarin ze toch een hele ontruiming kunnen oefenen, waardoor ze beter voorbereid zijn bij een echte ontruiming.

Mocht u nog meer willen weten van dit belangrijke onderwerp, neem dan contact op, zodat we een keer vrijblijvend over dit onderwerp kunnen praten.